Tempomat. Egy eszköz, ami megkönnyíti a hosszú utakat!
  • 1235
  • 0

Tempomat. Egy eszköz, ami megkönnyíti a hosszú utakat!

Mi az a tempomat és mire is jó? A tempomat, más néven sebességtartó egy olyan eszköz, amivel gázpedál nyomása nélkül tud egyenletes tempóval utazni. A beállított sebességet a tempomat képes hajszál pontosan, órákon át tartani, akár emelkedőről, akár lejtőről van szó. Hosszú egyenes szakaszokon nagy mértékben befolyásolja az utazás komfortját, sőt költséghatékony is. Hogyan működik

Mi az a tempomat és mire is jó?

A tempomat, más néven sebességtartó egy olyan eszköz, amivel gázpedál nyomása nélkül tud egyenletes tempóval utazni. A beállított sebességet a tempomat képes hajszál pontosan, órákon át tartani, akár emelkedőről, akár lejtőről van szó. Hosszú egyenes szakaszokon nagy mértékben befolyásolja az utazás komfortját, sőt költséghatékony is.

Tempomat

Tempomat

Hogyan működik egy tempomat?

A tempomat kezelése nem egy nagy ördöngösség. Általában egy bajuszkapcsolóval lehet kezelni az elektronikát, de vannak nyomógombos megoldások is. A tempomat különböző funkciókkal bír. Gombnyomásra megtartja az adott sebességet. Előre beprogramozott sebességeket is meg lehet adni, ami szintén gombnyomással hívható elő. Ilyenkor a beállított értékre gyorsít vagy lassít a gépkocsi. Finom kézmozdulattal hozzáadható, illetve elvehető a sebességből egy adott érték. Ez beállítás függvénye. A biztonsági kapcsolónak köszönhetően kuplung- vagy féknyomás esetén automatikusan kikapcsol a készülék.

Mikor van szükség rá?

Mint már említettük a sebességtartást leginkább autópályán célszerű használni, hosszú utazások során. Városi sebesség automatikus tartásának nincs értelme, viszont a sebességhatároló funkciónak köszönhetően mégis tudjuk városi autózásra használni. Az adott érték beállításával a jármű nem tudja átlépni azt, így nem futunk bele büntetésekbe a városi használat során.

Tempomat kapcsoló

Tempomat kapcsoló

Milyen autókba szerelhető?

Gyakorlatilag nincs olyan típus amibe ne lehetne utólagosan tempomatot rakni. Bizonyos gépkocsik, főleg az idősebbek szoktak komoly fejtörést okozni a szervizeknek, de általánosságban elmondható, hogy a legtöbb fajtába rakható. Sok új, a szalagról legördülő autó már rendelkezik ilyen felszereléssel, de még mindig jelentősen nagyobb azok száma, melyekben nincs.

Hol érdemes a beszerelést elvégeztetni?

Mindenképp tapasztalt szakember munkája javasolt a feladat elvégzésére. Olyan helyet érdemes választani, ahol a szakmai tudás mellett, készlettel és sok információval is tudnak szolgálni. A Dover Kft. Magyarországon kiemelkedő munkát végez tempomat beszerelés kapcsán. Importőrként már több ezer tempomat beszerelésében segédkeztünk. Viszonteladóink a cég információi alapján szerelik ez eszközöket. Folyamatos készlettel és a legátfogóbb információval, tudással rendelkezünk ezen a területen!

Nézze meg videónkat egy beszerelésről:

 

Tempomatot szeretne beszereltetni?
Tekintse meg referenciáinkat

REFERENCIÁK

Írjon üzenetet vagy keressen fel minket telefonon.

KAPCSOLAT

Kérjen ajánlatot utólagos tempomat szerelésre!

AJÁNLATKÉRÉS

[]
1 Step 1
GÉPKOCSI ADATAI
AZ ÖN SZEMÉLYES ADATAI
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Kapcsolódó képek:

Kapcsolódó képek:

© Minden jog fenntartva! 2017 tempomatbeszereles.hu