Tempomat. Egy eszköz, ami megkönnyíti a hosszú utakat!
  • 1264
  • 0

Tempomat. Egy eszköz, ami megkönnyíti a hosszú utakat!

Miért hasznos eszköz a tempomat és miért könnyíti meg a hosszú utakat? A tempomat, más néven sebességtartó egy olyan eszköz, amivel gázpedál nyomása nélkül tud egyenletes tempóval utazni. A beállított sebességet a tempomat képes hajszál pontosan, órákon át tartani, akár emelkedőről, akár lejtőről van szó. Hosszú egyenes szakaszokon nagy mértékben megkönnyíti a hosszú utakat, sőt

Miért hasznos eszköz a tempomat és miért könnyíti meg a hosszú utakat?

A tempomat, más néven sebességtartó egy olyan eszköz, amivel gázpedál nyomása nélkül tud egyenletes tempóval utazni. A beállított sebességet a tempomat képes hajszál pontosan, órákon át tartani, akár emelkedőről, akár lejtőről van szó. Hosszú egyenes szakaszokon nagy mértékben megkönnyíti a hosszú utakat, sőt költséghatékony is.

Tempomat

Tempomat

Hogyan működik egy tempomat?

A tempomat kezelése nem egy nagy ördöngösség. Általában egy bajuszkapcsolóval lehet kezelni az elektronikát, de vannak nyomógombos megoldások is. A tempomat különböző funkciókkal bír. Gombnyomásra megtartja az adott sebességet. Előre beprogramozott sebességeket is meg lehet adni, ami szintén gombnyomással hívható elő. Ilyenkor a beállított értékre gyorsít vagy lassít a gépkocsi. Finom kézmozdulattal hozzáadható, illetve elvehető a sebességből egy adott érték. Ez beállítás függvénye. A biztonsági kapcsolónak köszönhetően kuplung- vagy féknyomás esetén automatikusan kikapcsol a készülék.

Mikor van szükség rá?

Mint már említettük a sebességtartást leginkább autópályán célszerű használni, hosszú utazások során. Városi sebesség automatikus tartásának nincs értelme, viszont a sebességhatároló funkciónak köszönhetően mégis tudjuk városi autózásra használni. Az adott érték beállításával a jármű nem tudja átlépni azt, így nem futunk bele büntetésekbe a városi használat során.

Tempomat kapcsoló

Tempomat kapcsoló

Milyen autókba szerelhető?

Gyakorlatilag nincs olyan típus amibe ne lehetne utólagosan tempomatot rakni. Bizonyos gépkocsik, főleg az idősebbek szoktak komoly fejtörést okozni a szervizeknek, de általánosságban elmondható, hogy a legtöbb fajtába rakható. Sok új, a szalagról legördülő autó már rendelkezik ilyen felszereléssel, de még mindig jelentősen nagyobb azok száma, melyekben nincs.

Hol érdemes a beszerelést elvégeztetni?

Mindenképp tapasztalt szakember munkája javasolt a feladat elvégzésére. Olyan helyet érdemes választani, ahol a szakmai tudás mellett, készlettel és sok információval is tudnak szolgálni. A Dover Kft. Magyarországon kiemelkedő munkát végez tempomat beszerelés kapcsán. Importőrként már több ezer tempomat beszerelésében segédkeztünk. Viszonteladóink a cég információi alapján szerelik ez eszközöket. Folyamatos készlettel és a legátfogóbb információval, tudással rendelkezünk ezen a területen!

Nézze meg videónkat egy beszerelésről:

 

Tempomatot szeretne beszereltetni?
Tekintse meg referenciáinkat

REFERENCIÁK

Írjon üzenetet vagy keressen fel minket telefonon.

KAPCSOLAT

Kérjen ajánlatot utólagos tempomat szerelésre!

AJÁNLATKÉRÉS

1 Step 1
GÉPKOCSI ADATAI
AZ ÖN SZEMÉLYES ADATAI
BELSŐ INFORMÁCIÓK
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Kapcsolódó képek:

Kapcsolódó képek:

© Minden jog fenntartva! 2017 tempomatbeszereles.hu